U trendu

CG: Bez odluke o usvajanju sankcija Rusiji

PODGORICA – Sednica Vlade Crne Gore, na kojoj je trebalo da budu potvrđene sankcije Rusiji, prekinuta je, a kako je saopšteno iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića, razlog za to je bilo neslaganje „u proceduri usvajanja odluke o primeni sankcija“.

Krivokapić je tražio da odluku o sankcijama ne sprovodi Vlada nego Ministarstvo spoljnih poslova. Tome se usprotivio ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović uz obrazloženje da se radi o ustavnoj ingerenciji Vlade.

Viceprimijer Dritan Abazović se složio sa takvim stavom i naveo da se MSP ne bavi ulaskom i neulaskom ljudi u zemlju i da ne može da zamrzne nekom račun ili zapleni imovinu.

Sednicu je obelezio i incident, a nakon provokacija i uvreda umalo nije došlo i do fizičkog obračuna, koji su sprečili ministri, rekli su podgoričkim Vijestima sagovornici koji su prisustvovali incidentu.

Do incidenta je došlo u trenutku kada je trebalo da se usvoji odluka o proširenju sankcija Rusiji.

Sagovornici Vijesti ispričali su da je ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović odmah ušao u prepirku sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem, koji ga je prethodno, navodno, provocirao.

Usledile su međusobne provokacije, a potom i uvrede.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar