U trendu

CG: Incident oko Belivuka, prekinuta sednica Odbora

PODGORICA – Sednica Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore prekinuta je danas nakon što je došlo do incidenta između poslanika Marka Milačića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića oko pitanja ukljucenosti crnogorskih građana u srpsku kriminalnu grupu Veljka Belivuka.

Milačić je, iako nije član Odbora, uzeo reč i kazao da bi Odbor trebalo da sasluša Zorana Lazovića i ostale koji su u vezi sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

„Da pojasnim, mi ovih svih dana imamo najdirektnije optužbe iz druge države o učešću crnogorskih državljana u najmonstruoznijoj organizovanoj kriminalnoj grupi koja se svakim danom povezuje sa Crnom Gorom. A ja, reći ću Vam direktno, gospodine Katniću, nisam ja vas izjednačio se Belivukom, ja mislim da je Vaša odgovornost u toj grupi veća, politička, sistemska. I da su to obični likvidatori koji nisu mogli ništa da rade u ovoj zemlji“, rekao je Milačić.

Predsednik Odbora Milan Knežević upozorio je Milačića da je izneo ozbiljne optužbe na račun Katnića i da mu on to neće dozvoliti.

Zatim se za reč javio Katnić i kazao da je Milačić izneo ozbiljne optužbe na njegov račun i zatražio da mu se izvini, „da ne bi došlo do fizičkog obračuna“.

On je Milačića nazvao „bazdigo*nom“, nakon čega su krenuli jedan ka drugom obasipajući se uvredama ali su teži incident sprečili poslanici i skupštinsko obezbeđenje.

Milačić je Katniću rekao da je „splačina“ i da „brani mafiju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.