U trendu

CG još nema odluku o restriktivnim merama prema Rusiji

PODGORICA – Iako se Crna Gora deklarativno pridružila svim restriktivnim merama, među kojima je osam paketa individualnih i ekonomskih sankcija koje je EU usvojila protiv Rusije, izvršna vlast u tehničkom mandatu još nije donela odluku, jer za njeno donošenje nema većinu, pišu podgoričke Vijesti.

Restriktivne mere objavljene na sajtu vlade 1. marta kao stav Ministarstva spoljnih poslova, ali je Zakonom o međunarodnim restriktivnim merama propisano da MVP utvrđuje predlog, koji vlada mora zvanično da potvrdi kako bi se mere primenjivale.

Nedostatak podrške za usvajanje odluke razlog je zbog koga se na poslednje dve sednice nije našao predlog odluke, piše podgorički dnevnik.

Premijer Zdravko Krivokapić bi, prema saznanjima lista, podržao odluku, ali je odlučio da se ona ne uvrštava u dnevni red jer je dvoje ministara uzdržano a četvoro protiv.

Vlada ukupno ima 12 resora (premijer i v. d. ministra pravde), što znači da joj za odluku treba sedam glasova.

Činjenicu da Crna Gora još nije donela odluku o restriktivnim merama prema Rusiji kritikovali su juče specijalni izaslanik američkog predsednika Gabrijel Eskobar i otpravnica poslova ukrajinske Ambasade u Podgorici Natalija Fijalka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar