U trendu

CG: Održane svečanosti u Cetinju i na Ivanovim koritima

PODGORICA – Povodom 15 godina od datuma kada je Crna Gora izašla iz zajedničke države sa Srbijom, u Crnoj Gori je na Ivanovim koritima organizovana centralna proslava, kojoj je prisustvovalo više hiljada građana.

Dan nezavisnosti slavio se i na Cetinju, gđe su se slile reke ljudi koji su prisustvovali razvijanju najveće crnogorske zastave, prenela je RTCG.

Kod Lovćenske vile nastupili su KUD Njegoš i hor Luča. Sa Dvorskog trga pozdrav gradu uputili su bajkeri iz Moto kluba Avanti.

Prethodno je na podgoričkom Trgu nezavisnosti održana proslava obeležavanja 15 godina od izlaska Crne Gore iz zajedičke države sa Srbijom, kojoj nisu prisustvovali predsednik Milo Đukanović i lideri stranaka koji su tada predvodili unionistički blok.

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da svi treba da stvaraju bolju državu, kao i da se nada da će, kako je istakao, Crna Gora progledati i biti najbolje mesto za život.

Povodom današnjeg datuma Javni servis Crne Gore organizovao je večeras veliki koncert koji se održava na platou Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) .

Na današnji dan 21. maja 2006. godine održan je u Crnoj Gori referendum o državno-pravnom statusu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.