CIA i zvanično na internetu: Prva fotografija prepuna skrivenih poruka, vidite li ih (foto)

Američka obaveštajna agencija, CIA (Central Intelligence Agency) u četvrtak se službeno priključila internetu, a njihova prva objava već je izazvala veliko zanimanje.

– Špijuniram sa svojim malim okom – piše uz fotografiju koja izaziva njihove pratioce da pronađu predmete koji su značajni za agenciju.

Korisnici društvenih mreža vrlo brzo počeli su davati svoje odgovore. Otkrili su tako da značka verovatno pripada Džini Haspen (Gini), direktorki CIA-e od 2018. godine.

Neki su primetili i kako je sat namešten na 8:46, što je vreme kada je let aviona „American Airlines 11“ pogodio severni toranj Svetskog trgovačkog centra za vreme terorističkog napada 11. septembra 2001. godine.

Na zidu se vidi i karta koja prikazuje glavne američke rivale – Rusiju i Kinu, a gotovo svaki detalj na fotografiji referenca je na nešto povezano s agencijom, od zloglasnog žiga do „kesice za spaljivanje dokaza“.

– Pridruživanje Instagramu je još jedan način na koji delimo CIA-ine priče i regrutujemo talentovane Amerikance da služe ovde – kazao je portparol CIA-e.

Inače, CIA zasad ne prati nikoga na Instagramu, što je odmah izazvalo šale.

– Jasno, CIA nikoga ne prati – pisali su.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.