U trendu

Crna Gora: Uhapšeni osumnjičeni za krađe u crkvama

PODGORICA – Barska policija potvrdila je danas da je uhapsila dve osobe zbog teških krađa izvršenih u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru i crkvi Svete Trojice u Virpazaru u Crnoj Gori.

Policija je saopštila da je jutros lišila slobode T. P. (40) i V. G. (38), držvljane Republike Severne Makedonije, zbog sumnje da su izvršili dva krivična dela teške krađe.

Oni su, kako se sumnja, krivično delo na štetu Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira izvršili u noći između 22. i 23. maja tako što je T. P. provalio vrata Hrama odakle su on i V. G. otuđili oko 15.000 evra, veći broj srebrnih lanaca i privezaka, dve krune za venčanja i zlatno-srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini, tablet.
Sumnja se da su iste osobe 26. maja, u selu Jasen u oblasti Crmnica, sa prozora crkve Svete Trojice uzeli ključ i iz unutrašnjosti crkve otuđili novac u iznosu od oko 200 dolara i oko 60 evra.

Pretresom apartmana u kojem su bili smešteni osumnjičeni pronađene su otuđene stvari i one će biti vraćeni oštećenima, navodi se u saopštenju barske policije.

Policija je pretresom kod osumnjičenih pronašla novac u iznosu od 15.000 evra, deo predmeta otuđenih iz Hrama i crkve i veću količina cigareta, mobilnih telefona i lap top koji potiču iz drugih krivičnih dela izvršenih, kako se sumnja, na teritoriji Bara, Herceg Novog i Republike Hrvatske.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova lica imala nameru da izvrše danas još jedan imovinski delikt na štetu Manastira Ostrog, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.