U trendu

Čuju se glasovi iz olupine ruskog aviona

Spasioci su čuli glasove u jednom delu olupine aviona koji se srušio u centralnom delu Sinajskog poluostrva, preneli su danas britanski mediji.

„Postoji još jedan deo aviona do kojeg spasioci pokušavaju da dodju… nadamo se da ćemo naći preživele pošto smo čuli glasove“, rekao je jedan od egipatskih spasilaca sa lica mesta.

Egipatski vojni avioni su locirali jutros olupinu u planinskoj oblasti na Sinajskom poluostrvu. Ruski avion sa 224 putnika i članova posade srušio se u noći izmedju petka i subote. Leteo na liniji Šarm el-Šeik – Sankt Peterburg.

Zvaničnik egipatske avijacije Ejman el-Mukadem rekao je da je pilot ruskog aviona prijavio tehničke probleme pre nego što je izgubio kontakt sa kontrolom letenja, kao i da je rekao namerava da pokuša da spusti avion na najbliži aerodrom.  

Prema sajtu Flajt Radar (Flight Radar), letelica je nestala sa radara 23 minuta posle poletanja iz Šarm el-Šeika.

Mesto na kojem je pronadjena olupina nalazi se nedalekod od zone u kojoj se vladine snage bore protiv islamskih ekstremista na Sinajskom poluostrvu.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da ministarstvo za vanredne situacije hitno uputi svoje timove i avione u Egipat.

Putin je takodje izrazio saučešsće porodicama stradalih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.