U trendu

D. Mejl: Palata u šoku, prvi odgovor kraljica nije potpisala

LONDON – Bakingemska palata i dalje je u šoku posle „bombastičnog“ intervjua princa Harija i njegove supruge Megan Markl koji su izneli niz optužbi na račun kraljevske porodice koja ceo dan drži krizni sastanak i priprema odgovor, objavio je Dejli mejl.

Kako navodi taj londonski tabloid, upućeni kažu da je intervjuom za meričku TV mrežu CBS princ Hari „digao u vazduh svoju porodicu“, a da je kraljica, kako se tvrdi, odbila da potpiše saopštenje koje su pripremili saradnici.

Kraljica Elizabeta, princ Čarsl i princ Vilijam održali su zatvoren sastanak o tome kako Bakingemska palata treba da reaguje na niz optužbi koje je na njihov račun iznela Harijeva supruga Megan Markl u intervjuu Opri Vinfri, uključujući i onu za rasizam.

Dok raste pritisak da Bakingemska palata reaguje tim povodom, insajderi u palati opisuju raspoloženje kao „snažan lični šok i tugu“.

Bakingemska palata koja nije bila informisana o odluci Hari i Megan da daju intervju pre nego što je on najavljen prošlog meseca, pripremala se za najgore. Ali saradnici nisu mogli da predvide koliko će „brutalan“ biti intervju koji je samo u SAD gledalo 17 miliona gledalaca.

Zbog razlike u vremenu, svi su ostali budni čekajući intervju na američkoj televiziji. Zatim su saradnici morali da pripreme brifing za članove kraljevske porodice i složili se da će svaki odgovor morati da bude koordinisan sa kraljicom i prinčevima Čarlsom i Vilijamom.

Ujutru je već sazvan krizni sastanak s visokim zvaničnicima i predstavnicima porodice bilo lično, putem telefona ili video-poziva.

Kako se saznaje, saopštenje koje je pripremila Bakingemska palata naglašava ljubav kraljevske porodice prema Hariju i Megan, u nastojanju da izbegne produbljavanje tenzija.

Kraljica međutim, ne žuri da ga potpiše kako bi dobro promislila, piše Tajms.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.