U trendu

Tužno: Spasioci izvukli telo dečaka (2) koji je pao u bunar (video)

Spasioci kopaju zadnji deo tunela kako bi došli do dvogodišnjeg dečaka Hulena koji je pre 12 dana pao u bunar u gradu Totalanu u Španiji.

Maleni Hulen Roselo, pao je 13. januara u usku bušotinu dubine 110 metara. Kako bi došli do dečaka, za kojeg nisu sigurni da je živ, spasioci su iskopali dva tunela i koristili eksploziv.

Spašavanje se sada bliži kraju i oni su stigli na manje od metra do dečaka. Spasioci sada nameravaju da poslednji put koriste eksploziv.

Horhe Martin, portparol Civilne garde, rekao je kako je četvrta kontrolisana eksplozija potrebna kako bi iskopali poslednjih 50 centimetara koji ih dele od dečaka, preneo je portal Index.hr.

Španske vlasti su saopštile kako su stručnjaci koristili eksplozive kako bi probili zid od tvrde stene debljine 4 metra i tako došli do dečaka.

Hulen je upao u 110 metara duboku bušotinu kada je šetao s roditeljima na otvorenom prostoru pored jedne farme u mestu pored Malage.

Veruje se da se dečak nalazi na dubini između 70 i 80 metara.

Španija:Spasioci izvukli telo dečaka iz bunara

Spasilački timovi pronašli su telo mrtvog dvogodišnjeg dečaka Hulena Rosela koji je upao u bunar pre 13 dana u gradu Totalanu u Španiji.

Njegovo telo pronašli su rano jutros spasioci koji su kopali tunel kako bi do njega došli, rekao je portparol vladine kancelarije u Malagi i dodao da će o slučaju biti sprovedena istraga, prenosi AP.

On je upao u neobeleženu bušotinu duboku 110 metara 13. januara dok je bio na pikniku sa roditeljima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.