U trendu

Danilov: Kijev ne pristaje ni na kakve razgovore sa Rusijom

KIJEV – Kijev ne pristaje ni na kakve razgovore sa Rusijom, izjavio je danas sekretar saveta za bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov.

Komentarišući odluku Rusije da od 6. januara uvede 36-časovno primirje duž celog fronta, on je kratko rekao „nema razgovora s Moskvom“, prenosi TAS S.

Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom sa početkom u podne 6. januara.

„S obzirom na apel njegove svetosti patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na celoj liniji fronta u Ukrajini od podneva 6. januara do kraja 7. januara“, saopštio je Putin, prenosi RIA novosti.

Ruske trupe moraju prekinuti vatru na 36 sati tokom Badnjeg dana i Božića sa početkom od 12 časova 6. januara.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je ranije danas na božićni prekid vatre u Ukrajini i Donbasu, od ponoći 6. januara do 7. januara u 12 sati po moskovskom vremenu, preneo je ranije TAS S.

On je rekao da je to potrebno kako bi pravoslavni vernici mogli da prisustvuju bogosluženjima za Badnji dan i Božić, objavljeno je na sajtu Ruske pravoslavne crkve.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.