Deli: Jedinstvena politika EK o dijalogu Beograda i Prištine

STRAZBUR, 12. septembra ( Tanjug) – Poslanik Evropskog parlamenta i član njegovog odbora za primenu sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom Andor Deli pozvao je Evropsku komisiju da zauzme jedinstvenu politku kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine.

Tokom debate u Evropskom parlamentu, on je izrazio i žaljenje što predsednik Evropske komisje Žan Klod Junker u svom govoru o Stanju Unije nije posvetio više pažnje Zapadnom Balkanu.

”Bilo bi korisno da je pomenut pristup Evroske komisije dijalogu Beograda i Prištine. Do sada je taj pristup bio nedosledan”, poručio je Deli.

On je pozvao Evropsku komisiju da uspotavi jedinstve pristup i da ”podrži i sasluša” partnere koji pregovaraju o okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

”Ako nema te jedinstvene politike, strane u pregovorima neće moći da napreduju. Ako nema napretka, ceo će regio biti nestabilan”, poručio je Deli.

Predsednik Evropske komiisje Žan Klod Junker je u svom govoru o Stanju Unije u jednoj rečenici pozvao na jedinstvenu politiku EU prema pristupanju Zapadnog Balkana.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike