U trendu

Demokrate kritikuju predlog za rekonstrukciju vlade

PODGORICA – Nakon duže od troipočasovne pauze Skupština Crne Gore nastavila je vanredno zasedanje raspravom o inicijativi za izglasavanje (ne) poverenja vladi premijera Dritana Abazovića, ali i o predlogu za rekonstrukciju vlade, koji kritikuju Demokrate Alekse Bečića.

Poslanik i potpredsednik Demokratske CG Momo Koprivica izneo je niz kritika na predlog o rekonstrukciji i pozvao premijera da podnese ostavku.

On je rekao da sudeći prema ovom predlogu, Abazović ima podršku samo devet poslanika CnB i SNP, koji su ga i potpisali.

Prethodno je i predsednik Kluba poslanika Demokrate – Demos „Mir je naša nacija“ Boris Bogdanović novinarima rekao da ostaju pri svojim stavovima da neće ulaziti u „prevarantske modele SNP i URA, sa DPS“.

„Obavešteni smo da nema usaglašene, razrađene Inicijative koja sadrži predlog strukture Vlade Crne Gore, od 32 poslanika. Inicijativu je potpisalo devet poslanika, i to onih koji su formirali koaliciju sa DPS i Vladu sa DPS“, kazao je on.

Bogdanović je ocenio da je to „magla inicijativa, klasičan bleferski potez, neozbiljan politički pamflet kojim ostaju pri ranijim stavovima da nema bilo kakvog dogovora pre nego što vlada dobije podršku u parlamentu“.

„Nema, takođe, ni ostavke premijera, jer je jedna funkcija očito važnija od Crne Gore i njene izborne volje“, naveo je Bogdanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.