U trendu

Demokrate optužile Abazovića za hapšenje aktiviste

PODGORICA – Demokratska Crna Gora optužila je danas potpredsednika vlade i koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića, za kojeg kaže da je budući premijer vlade DPS-a, da stoji iza privođenja aktiviste, koji je u Podgorici, putem razglasa sa automobila, pozivao na večerašnje proteste.

Čovek koji je pozivao na proteste je priveden sinoć, ali je pušten bez zadržavanja nakon što je tužilac konstatovao da u njegovom postupku nema elemenata krivičnog dela.

Demokrate, međutim, upozoravaju da Abazović zloupotrebljava svoj položaj, pokušavajući da zaplaši građane.

„Budući mandatar DPS Vlade Abazović nedostatak podrške za mučno delo koje ovih dana gradi na štetu Crne Gore pokušava da nadomesti primenom sile. Svoje pretnje da će ‘država odgovoriti’ već ispunjava i to tako što hapsi mirne aktiviste“, poručile su Demokrate i istakle:

„Moramo mu čestitati na količini iskazanog straha i nesigurnosti, jer to ni DPS nije radio, ni oni nisu hapsili aktiviste koji pozivaju na proteste! Abazović ovo radi jer tačno zna kako stoji, i tačno zna da mu plan izdaje građana visi o vrlo tankom končiću“.

Demokrate pitaju da li će neko da odgovara za to što su uhapšenog aktivistu, kako kažu, maltretirali.

„Na primer, neko od ‘proevropskih’ funkcionera bezbednosnog sektora koji se bave staljinističkim metodama gušenja sloboda građana Crne Gore. Hoće, odmah, ili nešto kasnije“, navode Demokrate i poručuju da „nema tog Dritana“ koji će sprečiti građane da večeras izađu na mirne proteste.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar