U trendu

Demokrate traze ostavku Abazovića zbog patrijarha i Vucića

PODGORICA – Na veoma burnoj sednici crnogorskog parlamenta, na kojoj je premijer Dritan Abazović prvi put odgovarao na poslanička pitanja, poslanik Demokratske Momo Koprivica optužio je šefa vlade za desničarenje i zatražio da podnese ostavku zbog, kako je rekao, odlaska kod patrijarha Porfirija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Pozivam vas da podnesete ostavku, jer niste dostojni funkcije koju obavljate. Vi ste oni koji idete kod Patrijarha i idete kod Vučića na kanabe, a nas prozivate za desničarenje“, naveo je Koprivica.

Poslanica SNP-a Milosava Paunović je rekla da kao predstavnica srpskog naroda traži izvinjenje od Demokrata, koji su posetu premijera patrijarhu i predsedniku Srbije označili kao desničarenje.

„Smatram da je ovo neprimereno i uvreda“, rekla je ona.

Koprivica je to negirao i odgovorio:

„Ne branite patrijarha od mene, ja ga poštujem i on je poglavar pravoslavne crkve čiji sam vernik. Za mene Vučić nije predsednik svih Srba, već je predsednik Srbije. Njegova vlast se prostire do Prijepolja i ništa više. Mi nismo ikebane ničije“, rekao je Koprivica.

Abazović je odgovorio da neće podneti ostavku zbog, kako je kazao, „besmislenih stvari“, već će to učiniti kada sam odluči.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.