U trendu

Direktor CIA u Seulu na „internom sastanku“

Direktor CIA Majk Pompeo danas je bio na „internom sastanku“ u Južnoj Koreji, potvrdila je američka ambasada u Seulu nakon medijskih izveštaja o njegovoj nenajavljenoj poseti u trenutku narastajućih napetosti zbog sve većih nuklearnih pretnji Severne Koreje, prenosi AFP.

Navodi se da je najveći južnokorejski list „Čosun ilbo“ izvestio da je Pompeo stigao u Seul tokom vikenda i da je održao nekoliko uzastopnih sastanaka iz zatvorenih vrata sa šefom obaveštajne službe Južne Koreje i visokim zvaničnicima iz kabineta vršioca dužnosti predsednika.

Dnevnik je preneo, citirajući više obaveštajnih izvora, da je šef CIA sagovornike detaljno brifovao o politici administracije predsednika SAD Donalda Trampa prema Pjongjangu i izvršio procenu unutrašnje situacije kod severnokorejskog rukovodstva.

„Čosun Ilbo“ navodi da je Pompeo razmenio poglede na veze Seula i Vašingtona nakon predsedničkih izbora u Južnoj Koreji 9. maja.

Neimenovani zvaničnik ambasade SAD potvrdio je da šef CIA boravi u Južnoj Koreji, ali je naveo da Pompeo ima ograničenu agendu.

„Direktor CIA i njegova žena su u Seulu zbog internog sastanka sa zvaničnicima ambasade i trupa SAD u Koreji“, rekao je zvaničnik koji je dodao da se Pompeo nije sastao sa zvaničnicima Plave kuće (predsedničke rezidencije) niti sa bilo kim od političkih kandidata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.