U trendu

Đajić: UKC RS ima kiseonika za još 30 sati

BANJALUKA – Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske ima na zalihama medicinskog kiseonika još do sutra uveče, izjavio je danas direktor te medicinske ustanove Vlado Đajić, a gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je dopunio krivičnu prijavu kojom tvrdi da firma TGT iz Laktaša nema dozvolu za proizvodnju medicinskog kiseonika i da je u pitanju šverc.

Đajić je u izjavi za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da je UKC od firme TGT Tehnogas dobavljao kiseonik svaki drugi dan, te da trenutno firma Meser koja isporučuje medicinski kiseonik za bolnice u FBiH, nema dovoljno na stanju da bi ga dopremili i za bolnice u Srpskoj.

„Trenutno imamo zaliha samo za 30 sati. Rukovodstvo UKC-a zaseda i pokušava da pronađe rešenje za novonastalu situaciju“, rekao je Đajić.

Agencija za lekove i medicinska sredstva BiH je nakon inspekcijskog nadzora zabranila firmi TGT Tehnogas Laktaši proizvodnju i promet medicinskog kiseonika.

Stanivuković je dopunjenu krivičnu prijavu o aferi “Kiseonik”, kako u sarajevski mediji nazvali trenutnu situaciju sa kiseonikom u Republici Srpskoj, danas pokušao da dostavi Tužilaštvu Srpske, ali je naišao na zaključana vrata.

Stanivuković, koji tvrdi da je reč o svercu kiseonika u Republici Srpskoj pokušao je da dopunjenu krivičnu prijavu preda oko 16 sati, ali su vrata te pravosudne institucije bila zaključanana.

On je okupljenim novinarima ispred Tužilaštva rekao da je na 14 stranica “sve sadržano o farmaceutskom inspekcijskom nadzoru koji su vršili inspektori Agencije za lekove. Radnica TGT inicijala D.B.V. izjavila je da iste ne poseduju jer ‘nikada ni jedna serija medicinskog leka nije uvezena u Bosnu i Hercegovinu’”, prenela je sarajevska N1 tv.

On je rekao da firma TGT nema dozvolu za proizvodnju medicinskog kiseonika i da se, kako tvrdi, ovde radi švercu kiseonika te da očekuje hapšenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar