U trendu

Đuric razgovarao sa kongresmenima Perlmuterom i Mestom

VAŠINGTON – Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić imao je odvojene razgovore sa Edom Perlmuterom, demokratskim kongresmenom iz Kolorada, i Brajanom Mestom, republikanskim kongresmenom sa Floride.

Đurić je kongresmene upoznao sa najznačajnijim parametrima investicionog i infrastrukturnog potencijala naše zemlje, regionalnom inicijativom „Otvoreni Balkan“, kao i sve većim mogućnostima za svestrano povezivanje sa relevantnim akterima u Srbiji.

Sagovornici su, takođe, razmenili mišljenja o aktuelnim temama na međunarodnoj i bilateralnoj agendi, pri čemu je posebno prepoznata potreba za širim angažmanom na području jačanja privredne, akademske i naučne saradnje Srbije i SAD, saopštila je Ambasada Srbije u Vašingtonu.

Imajući u vidu da kongresmeni Perlmuter i Mest u Predstavničkom domu američkog Kongresa zastupaju savezne američke države u kojima živi značajno srpsko iseljeništvo, još jedna od tema koja je dominirala u oba odvojena razgovora bilo je delovanje i doprinos srpske zajednice u Koloradu i na Floridi sveukupnim bilateralnim odnosima.

Razgovoru sa kongresmenom Perlmuterom prisustvovao je i Stiven Katić, počasni konzul Srbije sa najdužim stažom u SAD, koji svojim višegodišnjim zalaganjem uspešno povezuje našu poslovnu i akademsku dijasporu u Koloradu sa maticom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar