U trendu

DPS: Manjinska vlada zavisi isključivo od DPS i LP

PODGORICA – Formiranje manjinske vlade zavisi isključivo od klupa poslanika DPS-LP bez čijih 30 glasova nema, i neće biti, stabilne i evropske parlamentarne većine, izjavio je portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić i pozvao GP URA da se vrate onome što ih je okupilo, a to je stvaranje široke parlamentarne većine.

On je rekao da poslednja u nizu izjava predstavnika URA, ovog puta od potpredsednice partije Jovane Marović pokazuje, kako navodi Nikolić, zabrinjavajući trend da URA umesto ozbiljnom politikom nastavlja da se bavi praznim politikanstvom.

„Tako, u maniru političkog analitičara, Jovana Marović se bavi kontempliranjem o reformama u DPS-u, zaboravljajući i previđajući očigledno – da je partija kojoj pripada nakon 30. avgusta 2020. godine formirala parlamentarnu većinu i postala ključni činilac koalicije koja je u poslednjih godina i po dana sistemski satirala crnogorski sistem u svakoj sferi“, naveo je Nikolić i dodao:

„Sada, kada su priznali katastrofalnu grešku koju su napravili nakon 30. avgusta i kada pokazuju ambiciju da ponovo budu deo evropske platforme – čiji je DPS stožer i sa koje smo ih sve vreme pozivali da se vrate interesima države Crne Gore, ponovo ih savetujemo da svoje opservacije oko stranačke politike zadrže u granicama GP URA”.

On potpredsednici GP URA Jovani Marović pojašnjava dvije stvari.

“Prvo, formiranje manjinske vlade zavisi isključivo od klupa poslanika DPS-LP bez čijih 30 glasova nema, i neće biti, stabilne i evropske parlamentarne većine, i bez čijih glasova u Skupštini neće biti usvojen niti jedan jedini predlog koji dolazi iz Vlade“, naveo je Nikolić.

„Dakle, gospođo Marović, buduća vlada i sve njene odluke zavise u potpunosti od nas – baš ovakvih kakvi jesmo. I drugo, to što vi mislite o reformama u DPS-u ili to što mi mislimo o čitavoj istoriji pogrešnih odluka GP URA irelevantno je u odnosu na ono što misle građani. A oni u kontinuitetu govore da je za vašu partiju pet odsto krajnji, a za DPS 35 odsto donji limit”, navodi Nikolić, preneo je portal RTCG.

On je pozvao GP URA da se vrate onome što ih je okupilo, a to je, kako kaže, koncept stvaranja široke parlamentarne većine koja će imati reformski cilj da u interesu budućnosti Crne Gore stabilizuje državu i vrati je na evropski kolosek i poziciju lidera evropskih integracija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.