U trendu

DPS objavio spisak intelektualaca koji podržavaju Đukanovića

PODGORICA – Demokratska partija socijalista objavila je danas spisak intelektualaca koji u drugom izbornom krugu za predsednika Crne Gore podržavaju kandidata te stranke Mila Đukanovića.

„Pobedom Mila Đukanovića, Crna Gora dobila bi šansu da se vratiti na trasu demokratije, međunacionalnog i međuverskog sklada, severnoatlantske politike, i da u narednih pet godina postane članica Evropske unije“, navodi se u saopštenju.

Takva Crna Gora bi, tvrde, dala snažan podsticaj evropskim integracijama celog regiona.

„Pobeda Jakova Milatovića bi, pak, omogućila potpunu kontrolu Moskve nad Crnom Gorom, skori ‘grčki scenario’ ekonomskog sloma, te dovršetak svih projekata destrukcije crnogorske politike, privrede i društva koje su sprovodile vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. Ta bi pobeda značila ‘zbogom’ snu o evropskoj Crnoj Gori i utapanje u projekat srpsko-ruskog sveta“, navodi se u saopštenju.

Pobeda politike koju, prema njihovim riječima, personifikuje Milatović, donela bi „u veoma skoroj budućnosti ne samo poništenje tekovina referenduma iz 2006. nego i tekovina Trinaestojulskog ustanka iz 1941. – poništenje procesa emancipacije Crne Gore“.

„Posve sigurni da se na predstojećim izborima ne bira između dva kandidata, nego između dva sistema vrednosti, između evropske budućnosti Crne Gore i duhova velikodržavlja i poraženih ideologija, pozivamo građane da 2. aprila izađu na izbore, glasaju za Mila Đukanovića i odbrane budućnost koju smo izglasali crvenog 21. maja 2006. godine“, zaključuje se u saopštenju.

Navode da je Đukanovića u drugom izbornom krugu podržala grupa intelektualaca među kojima su: Veljko Bulajić, Andrej Nikolaidis, Nikola Samardžić, Miodrag Vlahović, Oleksandar Levčenko, Nenad Čanak, Sonja Biserko, Rada Trajković, Aleksandar Olenik, Šeki Radončić,
Dinko Gruhonjić, Davor Đenero.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.