U trendu

Državljanin BiH uhapšen u Hrvatskoj

BANJALUKA – U Hrvatskoj je uhapšen državljanin BiH Jovan Jošilo, koji je osumnjičen za organizovani kriminal, a u bekstvu je od 6. aprila ove godine.

Kako prenosi RTRS, MUP Hrvatske je 5. juna obavestio Upravu za organizovani kriminal MUP-a RS da su tog dana legitimisali odobu koja im je pokazala ličnu kartu iz Slovenije, u čiju verodostojnost su posumnjali, te su od nadležnih slovenačkih organa i MUP Srpske zatražili dodatne provere.

Nakon izvršenih provera i razmene podataka utvrđeno je da se radi o Jovanu Jošilu, državljaninu BiH, koji je u bekstvu od 6. aprila, kada su policijski službenici Republike Srpske izvršili pretres objekata u njegovom vlasništvu.

S Jošilom su uhapšene još dve osobe, koje su se s njim nalazila u vozilu.

Nadležni pravosudni organi BiH će u narednom periodu zatražiti izručenje navedenih lica radi suđenja u BiH.
Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice su 5. aprila izveli potragu za Jošilom pretreso lokacije u banjalučkom naselju Starčevica. U sklopu akcija „Storidž“ i „Transporter“ pripadnici policije su tada uhapsili tri osobe zbog sumnje da su kao pripadnici organizovanih kriminalnih grupa činili krivična dela u vezi sa neovlašćenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, te pomogli Jošilu da pobegne iz Banjaluke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Napišite komentar