U trendu

Džaferović nije iznad predsedavajućeg Saveta ministara

BANJALUKA – Nijedan član Predsedništva BiH pojedinačno, pa ni predsedavajući Šefik Džaferović, nije rangiran iznad predsedavajućeg Saveta ministara, poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uoči današnje sednice Saveta bezbednosti UN na čijem dnevnom redu je stanje u BiH.

Dodik je na Tviteru napisao da su iznad predsedavajućeg Saveta ministara Parlamentarna skupština i Predsedništvo BiH kao kolektivni organ.

„Sva rasprava na ovu temu je besmislena i govori o još jednom u nizu apsurda ove zemlje. Ovo je poznato svakom studentu prava, ali izgleda ne i pravniku Džaferoviću“, napisao je Dodik.

Dodik je juče rekao da sve što Džferović bude rekao u SB UN je njegov lični stav i stav jedne stranke – Stranke demokratske akcije.

Dodik je takođe rekao da je Predsedništvo BiH propao politički organ, jer se krše procedure i zloupotrebljavaju ooluke ovog najvišeg državnog tela.

Džaferović je u Njujork otputovao bez odluke Predsedništva BiH.

Sednici SB UN će prisustvovati i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija, a od nadležnih je zatraženo i njegovo obraćanje.

Šestomesečni izveštaj o stanju u BiH podnosi visoki predstavnik, ovog puta je to Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.