U trendu

DZil Bajden putuje u Rumuniju i Slovacku

VAŠINGTON – Prva dama SAD DŽil Bajden posetiće Rumuniju i Slovačku u periodu od 5. do 9. maja kako bi se susrela sa američkim vojnicima i osobljem ambasade Amerike, kao i sa raseljenim ukrajinskim roditeljima sa decom, humanitarnim radnicima i učiteljima, saopšteno je danas iz njene kancelarije.

U nedelju, 8. maja, DŽil Bajden će se susresti sa ukrajinskim majkama i decom koja su napustila domove nakon ruskog napada, preneo je Rojters, podsećajući da se taj dan u Americi obeležava kao Dan majki.

Pre toga, supruga predsednika SAD će se susresti 6. maja u Rumuniji, u vazdusnoj bazi Mihail Kogalničeu, sa američkim vojnicima, a nakon toga će otići u Bukurešt i susresti se sa zvaničnicima rumunske vlade, članovima američke ambasade.

Putovanje uključuje i odlazak u slovačke gradove Bratislava, Košice i Višnje Nemecke, gde će se Bajdenova supruga sastati sa vladinim zvaničnicima, izbeglicima i humanitarnim radnicima.

U nedelju, predsedavajuća Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi boravila je u Kijevu gde se sastala sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar