U trendu

Džonson: Ne znam odakle vam to; Trudo: Nismo se tome smejali

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson ignorisao je danas novinarsko pitanje o video snimku na kojem navodno on, francuski predsednik Emanuel Makron i kanadski premijer Džastin Trudo komentarišu ponašanje američkog predsednika Donalda Trampa.

U medijima se danas pojavio video snimak na kojem se navodno vide Trudo, Makron, Džonson, holandski premijer Mark Rute i britanska princeza Ana u Bakingemskoj palati kako ćaskaju, a čuje se kako Trudo povodom Trampove duge konferencije za novinare kaže: „Upravo ste gledali kako ispadaju vilice njegovom timu“.

„Zaista ne znam o čemu se tu radi. To je kompletna glupost i ne znam odakle je došla“, rekao je Džonson upitan za komentar takvih navoda, a prenela je AP.

Novinari su i Trudoa pitali da prokomentariše video snimak, na šta je on rekao da ima dobre odnose sa Trampom, prenosi BBC.

Trudo je objasnio da se oni nisu smejali konferenciji za novinare koju je Tramp održao u utorak, već lokaciji na kojoj će se održati sledeći samit G7, Kemp Dejvidu, koji je službeno odmaralište američkog predsednika.

„Imam veoma dobre odnose sa Trampom“, rekao je Trudo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.