U trendu

Džonson: Poverljivi vladin dokument o Bregzitu „glupost“

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da je poverljivi vladin dokument u kome je detaljno izneto da će postojati carinske kontrole između Severne Irske i Britanije u sporazumu o Bregzitu koji je pregovarao, a koji je dobila opoziciona Laburistička stranka, „glupost“.

Na pitanje o carinama, propisima i pravilima o poreklu robe i kontroli između Severne Irske i Britanije, navedenih u dokumentu, Džonson je rekao da nije video dokument o kome govore i da je to potpuna glupost, preneo je Rojters.

„Na osnovu sporazuma koji imamo, možemo da izađemo kao celovita Velika Britanija“, rekao je Džonson.

Prema navodima neimenovanog vladinog izvora, dokument koji je procureo, a koji je laburistička stranka iskoristila za napad na sporazum o Bregzitu koji je postigla vladajuća konzervativna stranka, napisao je mlađi državni službenik i bio je početna procena i nije zvanično odobren.

Britanski lider opozicionih laburista Džeremi Korbin izjavio je da je imao uvid u poverljiv izveštaj vlade u kome stoji da bi postojale carinske kontrole između Severne Irske i Britanije na osnovu sporazuma o Bregzitu koji je pregovarao premijer Boris Džonson.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.