U trendu

DŽonson: Režim testiranja za putovanja – jednostavan i jeftin

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson je izjavio danas da želi da režim testiranja za međunarodna putovanja bude jednostavan i jeftin, što nagoveštava mogućnost uvođenja brzih testova nakon kritika avio-industrije da su trenutni zahtevi komplikovani.

Direktor Izidžeta Johan Lundgren je prethodno kritikovao neke od vladinih planova za obnavljanje međunarodnih putovanja, dovodeći u pitanje ulogu testiranja, prenosi agencija Rojters.

Na pitanje da li brzi testovi mogu da zamene PCR testove, DŽonson je rekao:

„Mislim da želimo da stvari budu što je moguće jednostavnije. Direktor Izidžeta je u pravu što se fokusira na ovo pitanje i videćemo šta možemo učiniti da stvari budu što fleksibilnije i što pristupačnije“, izjavio je DŽonson.

„Želim da vidim kako se međunarodna putovanja ponovo pokreću. Mi moramo biti realni. Ne možemo to odmah. Ali to ne znači da odustajemo od 17. maja“, izjavio je britanski premijer.

Avio-kompanije Britiš ervejz i Virdžin Atlantik očekuju obnavljanje međunarodnih putovanja iz Britanije 17. maja, uprkos upozorenju vlade da je prerano reći da li će biti moguće otputovati u inostranstvo tokom letnjih odmora ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar