najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

El Čapovi zatvorski dani: Traži odobrenje bračnih poseta

Povratak u zatvor nakon spektakularnog bekstva kroz tunel iskopan ispod ćelije, teško je pao narko kralju Hoakinu Guzmanu El Čapu. Uslove u kojima boravi i odnos čuvara naziva torturom, a kako zaista živi iza rešetaka otkrio je jedan od zaposlenih čuvara za agenciju Asošijeted pres.

Njegova verzija priče razlikuje se od onoga što narko bos, El Čapova porodica i advokati tvrde. Iako, najpoznatiji meksički kriminalac tvrdi da ga u zatvoru maltretiraju i uskraćuju mu pravo da spava, kako tvrdi izvor iz zatvora, El Čapo dane provodi čitajući literaturu.

Prvi izbor po povratku u zatvor je “Don Kihot” nakon čega se okrenuo nešto drugačijoj literaturi. Trenutni izbor narko kralje je “Svrha života: Šta ja radim na Zemlji?” Rika Vorena, evangelističkog sveštenika iz Kalifornije.

El Čapo više nema televiziju u ćeliji, ali ima psa koji isprobava hranu umesto njega u strahu da bi mogao da bude otrovan. Tokom prvog boravaka u zatvoru, El Čapu je bio dozvoljena bračna poseta svakih devet dana u trajanju od četiri sata, ali više tu privilegiju nema. Zaposleni tvrde i da je bio snabdevan vijagrom. Ove nedelje tražio je da mu se ponovo odobre bračne posete, ali odgovor na zahtev još uvek nije dobio, prenose mediji.

Tokom pretresa kuće u kojoj se krio dok je bio u bekstvu, meksička policija pronašla je recept za lekove u vrednosti od 4.000 pezosa za poboljsašnje seksualnih preformansi.

U zatvor se vratio sa nekoliko kilograma više, a testiranja u bolnici pokazala su da mu je krvi pritisak niži nego što je bio.

U strahu da bi mogao ponovo da pobegne, obezbeđenje u delu zatvora u kom se nalazi podignuto je na najviši nivo. El Čapo je pod konstantnim video nadzorom i u ćeliji u kojoj provodi najviše vremena, s tim što ovaj put kamera instalirana na plafon može da obuhvati svaki deo ćelije.

Kada je pobegao u julu prošle godine, uspeo je da izađe kroz mali otvor prokopan ispod ćelije sve do improvizovane tuš kabine gde kamere nisu imale mogućnost da snime šta se dešava.

Tokom bekstva, El Čapo sreo se sa glumicom Kejt del Kastiljo, navodno da bi razgovarao o sa njom o snimanju filam o svom životu. Ipak, tužilac tvrdi da narko bos nije zaista želeo da učestvuje u tom projektu, već da je najverovatnije bio zaljubljen u nju. Upravo sastanci sa njom i holivudskom zvezdom Šonom Penom pomogli su policiji da dođe do u tom trenutku najtraženijeg meksičkog kriminalca.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike