U trendu

Energodar: Ukrajinska vojska gađala stambene zgrade

ENERGODAR – Proruska vojno-civilna administracija Energodara saopstila je večeras da je ukrajinska vojska granatirala stambene delove grada u regionu Zaporožje.

„Nacisti iz ukrajinske vojske su otvorili vatru na stambene zgrade Energodara. Eksplozije su se čule u gradu. Službe za vanredne situacije proveravaju informacije o eventualnim žrtvama i šteti nanetoj civilnoj infrastrukturi“, navela je uprava grada, preneo je TAS S.

Nešto ranije u toku večeri, administracija Energodara je saopštila da su ukrajinske trupe ispalile pet svetlećih minobacačkih bombi na teritoriju nuklearne elektrane Zaporožje na obali Dnjepra, kako bi izazvale požar.

U saopštenju se navodi da je ukrajinska strana gađala suvu travu na priobalju u blizini nulearke.

„Očigledno je da su želeli da izazovu požar, kako bi izveli dallje provokacije koristeći dronove kamikaze“, ocenjuje se u saopštenju.

Gradska uprava Energodara saopštila je ranije danas da su ruske oružane snage oborile ukrajinski dron kamikazu iznad teritorije nuklearke Zaporožje, a da je meta drona bilo skladište istrošenog nuklearnog goriva.

Ruska i ukrajinska strana danima razmenjuju optužbe za granatiranje najveće nuklearne elektrane u Evropi, koja se nalazi na jugu Ukrajine na levoj obali Dnjepra.

Nuklearka je od marta pod kontrolom ruskih snaga, a u njoj radi ukrajinsko osoblje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.