U trendu

Epstajn se izjasnio da nije kriv, ostaje u pritvoru

NJUJORK – Američki milijarder i registrovani seksualni napasnik Džefri Epstajn (66) izjasnio se pred sudom da nije kriv za optužbe u vezi trgovine osobama zbog pružanja seksualnih usluga.

On ostaje u pritvoru najmanje do saslušanja u vezi određivanja kaucije, koje je zakazano za četvrtak, prenela je u ponedeljak agencija AP.

Epstajn je uhapšen tokom vikenda na njujorškom aerodromu, pri povratku iz Pariza.

Tužilaštvo je istaklo da postoji vrlo visok rizik da Epstajn pobegne avionom i da bi trebalo da ostane u pritvoru do početka suđenja.

On ima, kako su istakli tužioci, tri aktivna američka pasoša i redovno putuje u i izvan zemlje privatnim avionom.

Epstajn se tereti da je stvorio i vodio mrežu koja mu je omogućavala eksploatisanje i seksualno zlostavljanje desetine maloletnih devojčica od 2002. do 2005. godine.

Epstajn je već osuđen zbog seksualnog zlostavljanja maloletnih osoba, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i umesto zaprećene doživotne kazne zatvora, kažnjen je sa 13 meseci zatvora, zatim da isplati novac svojim žrtvama i da uđe u registar seksualnih napasnika.

Neke milijarderove žrtve bile su mlađe od 14 godina, a nedozvoljene radnje događale su se u njegovim kućama u Njujorku i na Floridi.

Epstajn je, kako prenosi agencija AP, bio prijatelj bivšem američkom predsedniku Bilu Klintonu, britanskom princu Endrjuu i američkom predsedniku Donaldu Trampu.

(Tanjug)

Napišite komentar