U trendu

EU komesar za zdravstvo optužio Salvinija za „velike laži“

BRISEL – Komesar EU za zdravstvo i bezbednost hrane Vitenis Andriukaitis optužio je ministra unutrašnjih poslova i vicepremijera Italije Matea Salvinija da je izgovorio „velike laži“ o politici evropskog bloka u oblasti ishrane, prenosi briselski politico.eu.

Navodi se da je Andriukaitis putem Tvitera danas poručio da je retko kada osetio takvu „neprijatnost“ kao nakon konferencije u Italiji kojoj je prisustvovao zajedno sa Salvinijem, liderom ultradesne stranke Liga.

Prethodno je Salvini tvitovao da će podržati „bitku farmera“ protiv „Evrope koja puni trpeze i radnje hranom koja je đubre (junk food) sa druge strane sveta, bez kontrola“, posle učešća na Međunarodnom forumu poljoprivrede i hrane u mestu Černobio na italijanskom jezeru Komo.

„Pirinač sa pesticidom? NE! Dosta! Kupujem i jedem ITALIJANSKO“, rekao je Salvini.

Briselski portal navodi da je Andriukaitis, koji je takođe učestvovao na konferenciji u organizaciji „Koldiretija“, glavnog italijanskog poljoprivrednog lobija, iritirano i uznemireno odgovorio na Salvinijeve komentare.

„U #EU mi radimo zajedno, a ne jedni protiv drugih. Na žalost, nismo imali nikakvu priliku da razgovaramo o suštini. Činjenice malo znače ovih dana… A ovo nije da bi se bilo kome delile lekcije“, napisao je Andriukaitis.

On je dodao da se „upravo tako #bregzit dešava“.

„Uz pomoć velikih laži“, naveo je evropski komesar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.