U trendu

EU uvela sankcije zbog Navaljnog

za šest funkcionera RU

BRISEL, 15. oktobra ( Tanjug) – EU sankcije zbog pokušaja atentata na Alekseja Navaljnog i kršenje Konvencije o hemijskom naoružanju uvedene protiv šest visokih funkcionera Ruske Federacije.

U pitanju su Andrej Jarin, načelnik Predsedničke uprave za unutrašnju politiku pri Izvršnoj kancelariji predsednika, Sergej Kirijenko, prvi zamenik šefa kabineta Izvršne kancelarije predsednika Rusije, Sergej Menjelo, predstavnik predsednika Ruske Federacije u sibirskom okrugu, Aleksander Bortnikov, direktor Savezne bezbednosne službe, Pavel Popov, zamenik ministra obrane i Aleksej Krivoručko, zamenik ministra obrane.

Pod sankcijama se našao i Državni naučno-istraživački institut za organsku hemiju i tehnologiju, koji je učetvovao u istraživanjima i proizvodnji nervnog otrova „Novičok”.

Evropski savet ocenjuje da su osobe protiv kojih su sankcije uvedene na dovoljno visokim položajima ili su zadužene dikretno za pitanja hemijskog oružja i da su odgovorne za pružanje podrške osobama koje su učestvovale u trovanju Alekseja Navaljnog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar