najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Faraž: Pobeda ekstremne desnice u Francuskoj predstavljaće kraj EU

Zagovornik Bregzita Najdžel Faraž predvidja da će se „vatra koja je zapaljena uz njegovu pomoć“ raširiti na Francusku i „konačno zapaliti projekat evropskoh integracija“, prenela je danas agencija Asošiejted pres.

AP navodi da je intervju s Faražom počeo u njegovoj kancelariji u Londonu kada je pomoćnik sklonio sliku na kojoj je prikazana EU kao leš u mrtvačnici.

Faraž je ocenio da se „antielitne strasti“, koje su podstakle i britanski referendum o izlasku iz EU i pobedu Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima, šire na Francusku i na druge zemlje zbog kojih bi, kako je rekao, Unija mogla da se raspadne.

On je govorio o liderki ekstremne desnice u Francuskoj Marin Le Pen pošto će se u toj zemlji na proleće 2017. održati predsednički izbori.

„Ako ona (Le Pen) pobedi, to će značiti kraj evropskog projekta“, rekao je Faraž.

On je naveo da ankete sada pokazuju da kandidatkinja francuskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen najverovatnije neće pobediti na predsedničkim izborima i podsetio da je tako bilo i u slučaju britanskog referenduma kada su ankete sugerisale da Britanci neće glasati za izlazak iz EU, ali i istraživanja koja su ukazivala na to da Tramp neće pobediti na izborima u SAD.

Britanska antievropska partija Ukip izabrala je u ponedeljak, 28. novembra, poslanika Evropskog parlamenta Pola Natola za novog lidera i naslednika Najdžela Faraža, koji se povukao posle referenduma.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike