U trendu

Francuska: Potvrđen identitet ubijenog sveštenika

PARIZ – Osumnjičeni za ubistvo sveštenika u regionu Vende na zapadu Francuske predao se vlastima, a senator Bruno Retajo iz ovog regiona potvrdio je danas da je žrtva katolički sveštenik Olivije Mer.

Retajo je izjavio da je lokalna katolička crkva pružila utočište osumnjičenom, četrdesetogodišnjem državljaninu Ruande kome su francuske imigracione vlasti naredile još 2019. godine da napusti teritoriju Francusku, ali je on to nije učinio, prenosi Rojters.

„Duboko sam šokiran ovim užasnim ubistvom sveštenika koji je brinuo o svom ubici. Šta je ovaj čovek, ubica, uopšte radio na teritoriji Francuske“, zapitao se senator Retajo na svom Tviter nalogu.

Osumnjičeni se samostalno pojavio jutros u stanici francuske žandarmerije u gradu Mortanj sir Sevr, departman Vandej u regionu Loara da prizna ubistvo katoličkog sveštenika, preneo je ranije Rojters.

Telo ubijenog sveštenika je otkriveno u Sen Loren sir Sevrus, u prostorijama zajednice brače misionara Monfortena.

Žrtva je ubijena rano jutros u svojoj sobi, a prema izjavi osobe upućene u situaciju žandarmerija je na licu mesta pokrenula istragu.

Nakon dramatičnog ubistva sveštenika u Vandeju, ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanan je preko svog Tviter naloga uputio podršku „svim katolicima u Francuskoj“ i najavio je da će danas posle podne posetiti mesto ovog tragedije, preneo je ranije portal Fransanfo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.