U trendu

Gerovac: Srpska policija ima verziju nestanka Periša

ZAGREB – Pomoćnik generalnog direktora hrvatske policije i načelnik Uprave kriminalisticke policije Antonio Gerovac, koji je dva dana boravio u Beogradu povodom nestanka državljanina Hrvatske Mateja Periša u Beogradu 31.decembra, rekao je danas da „srpska policija ima verziju događaja“, ali da o tome ne može da govori.

Gerovac je na konferenciji za novinare u Zagrebu naveo i da su neke verzije koje su postojale u početku sada isključene i dodao da ništa ne ukazuje na nasilje.

„Sa svim činjenicama koje znaju, postoji radna verzija onoga što se dogodilo. Ja o tome ne mogu da govorim. Oni o svemu mogu da obaveste tužilaštvo“, rekao je Gerovac.

On je ocenio da je srpska policija uradila „izuzetan posao“ u praćenju kretanja mladića.

„To je kilometar i više kretanja od izlaska iz kluba do ulaska u vodu. Pregledali su se sati i sati materijala. Snimci su detaljno pregledani i još se obrađuju, izoštravaju i analiziraju“, objasnio je Gerovac, koji je sa delegacijom hrvatske policije u ponedeljak i utorak boravio u Beogradu.

Navodi da se ne može reći da je osoba koja je obučena kao što je bio obučen Matej došla do vode.

„Ne postoji policajac koji će reći da je on sigurno ušao u vodu. Postoje stvari koje upućuju na to, ali ne mogu da iznosim detalje“, kaže Gerovac.

On je istakao je da je srpska policija preduzela sve radnje koje se inače preduzimaju i da su angažovane sve snage.

Dodao je da koordinacija i postupanje policije traje od same prijave nestanka i da se odvijala svakodnevno putem međunarodne policijske saradnje i putem normalnih komunikacionih kanala, prenosi Index.hr.

„Bili smo dva dana u Beogradu, gde smo razmijenili sva saznanja koja smo mi prikupili. Sve što se u takvim slucajevima preduzima, Srbija je poduzela. Intenzitet se i dalje nastavlja kao i prvog dana“, naveo je Gerovac.

Rekao je i da je pripadnike hrvatske policije primio i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i da im je pružio sve što su tražili, kao i da je sastanku prisustvovao otac mladića, Nenad Periš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar