U trendu

Gervala: Srbija prepreka za prijateljske odnose s Palestinom

JERUSALIM – Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala izjavila je danas tokom službene posete Izraelu da Kosovo ima prijateljski odnos prema Palestini i da je i sama pokušala da „probije led“ u uspostavljanju prijateljskih odnosa, ali da prepreku predstavlja prijateljski odnos te zemlje sa Srbijom.

„Nemamo nikakve odnose i nikakav sporazum sa Palestinom. Imala sam sastanak sa njihovim ministrom spoljnih poslova u okviru multilateralne konferencije i tokom ovog sastanka pokušala sam da probijem led isticanjem stava Kosova prema Palestini. Naš stav je veoma prijateljski i podržavajući i takav stav su često izražavali građani Kosova i toga je Palestina svesna“, kazala je Gervala, prenosi Reporteri.

Ukazala je istovremeno na poteškoće koje postoje sa palestinskim predstavnicima i ambasadorom u Beogradu, koji, kaže, „ponekad ne biraju sredstva i ne biraju jezik u odnosu na Kosovo“.

„Postoji rana, meni neshvatljiva, a to je veza Palestine i Srbije, koja proizilazi iz mehanizama neintegracije i kao takva je stvorena i ostala je još iz vremena Tita…Uništavanje bivše Jugoslavije za mene je besmisleno“, navela je Gervala, a prenosi Kosovo onlajn.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.