U trendu

GIZ: Đacima donirano 700 paketa školskog pribora

BEOGRAD – Više od 700 paketa školskog pribora podeljeno je deci koja dolaze iz porodica povratnika po readmisiji, kao i socijalno ugroženih porodica, saopštila je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Navodi se da je pomenutu opremu podelila nemačka organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V., uz podršku globalnog programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“ (PME), u saradnji sa SKRUG Ligom Roma i lokanim partnerima poput obrazovnih ustanova, centara za socijalni rad i lokalnih poverenika.

Kako se napominje, isporučeno je paketa u iznosu od 50.300 evra (5.898.077 dinara), dok prosečna vrednost jednog ranca u kom se nalaze pernica, sveske i pribor za pisanje i crtanje za celu školsku godinu iznosi 65 evra (7.622 dinara).

Dodaje da se da je raspodela paketa školskog pribora realizovana je uz pomoć lokalnih partnera – mreže romskih organizacija SKRUG Lige Roma, centara za socijalni rad, lokalnih poverenika Komesarijata za izbeglice i migracije i romskih medijatora.

Ističe da je za pet godina trajanja projekata punim rancima školskog pribora za celu školsku godinu podržano više od 5.000 dece.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.