U trendu

Golob: Neistine o korupciji sa Prištinom plasira opozicija

LJUBLJANA – Slovenački premijer Robert Golob negirao je bilo kakvu vezu sa korupcijskim skandalom na takozvanom Kosovu, u koji je navodno umešana njegova bivša kompanija Gen-I, prenosi STA.

On je u parlamentu danas izneo tvrdnju da su demokrate (SDS) izmislile priču kako bi skrenule pažnju sa svog lidera Janeza Janše.

„Fascinantno je slušati vaše neistine koje su potpuno izmišljene“, rekao je Golob poslaniku SDS-a Žanu Mahniču tokom postavljanja pitanja u parlamentu.

Mahnič je pitao Goloba o, kako je rekao, izveštajima stranih medija o Sloveniji „u kojima se Golob pominje kao glavni protagonista u spirali zločina“.

Reč je, navodi STA, serija medijskih izveštaja u regionu, prema kojima su iz slovenačkog energetskog preduzeća GEN-I, dok ga je vodio Robert Golob, ka Prištini odlazile višemilionske svote novca.

U svemu je učestvovao „ambasador“ tzv. Kosova u Zagrebu Martin Berišaj, a uplate su išle i preko Tirane.

Medijski izveštaji izmeđi ostalog tvrde da je Golob na ovaj način faktički finansirao izbornu kampanju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Berišaj je nedavno na Fejsbuku napisao da lično ne poznaje Goloba i da nikada nije imao kontakt sa njim,a to je danas ponovio i premijer Slovenije.

„Proguglajte njegovo ime i videćete da nema ni jedne fotografije na kojoj sam ja i on zajedno. Ne poznajem ga, nikada ga nisam sreo, a to je i sam potvrdio za medije“, rekao je Golob.

Prema javno dostupnim informacijama, u Prištini je pokrenuta jedna parlamentarna istraga o ovim navodima,prenosi STA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar