U trendu

Građani Srbije ipak mogu u Nemačku, ali samo pod ovim uslovima

Nemačka je donela odluku da ublaži mere ograničenja za srpske državljane. Sa popuštanjem mera počinje se već od danas i u Nemačku će moći da uđu naši državljani, doduše, pod određenim okolnostima.

Nemačka 🇩🇪 će za ulazak iz Srbije postepeno ublažiti mere ograničenja. Počevši od 2. jula, biće dozvoljen ulazak iz…

Gepostet von Deutsche Botschaft Belgrad / Nemačka ambasada u Beogradu am Donnerstag, 2. Juli 2020

– Nemačka će za ulazak iz Srbije postepeno ublažiti mere ograničenja. Počevši od 2. jula, biće dozvoljen ulazak iz Srbije na osnovu nacionalne vize u svrhu spajanja porodice supružnika i maloletne dece sa licima koja se već nalaze u Nemačkoj – navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici Ambasade Nemačke u Beogradu.

Takođe, dozvoljen je ulazak za visokokvalifikovana lica sa nostrifikovanom diplomom visokoškolske ustanove ili sa diplomom o završenom stručnom obrazovanju, ukoliko nisu dobili potvrdu o delimičnom priznavanju istovetnosti diplome, a mogu dokazati da postoje hitne ekonomske razloge za njihov odlazak u Nemačku.

Kako navode, ulazak će biti olakšan i studentima.

– I studentima će biti olakšan ulazak u Nemačku, s tim da su sva lica koja iz Srbije dolaze u Nemačku, dužna da se pridrže kućne izolacije u trajanju od 14 dana – navode iz Ambasade.

– Za sva druga putovanja koja nisu preko potrebna, ostaju na snazi ograničenja kretanja za ulazak u Nemačku zbog povećanog broja novozaraženih u Srbiji – navodi se u saopštenju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar