U trendu

Grčki ugostitelji danas štrajkuju i traže dodatnu pomoć

ATINA – Udruženja koja predstavljaju restorane i ugostiteljska preduzeća u Grčkoj danas će održati štrajkove i obustaviti rad širom zemlje i tražiti od vlade da obnovi finansijsku pomoć zbog negativnih efekata pandemije.

Izveštač AP prenosi da su uoči današnjeg protesta u prestonici uobičajeno prometni restorani, kafići, barovi i tradicionalne taverne u Atini zatvoreni, sa stolicama podignutim na stolove.

U Grčkoj je evidentiran največhi dnevni broj novozaraženih od početka pandemije i najveća stopa smrtnosti u poslednjih šest meseci što je navelo vladu da ponovo uvede neka ograničenja koja se odnose na otprilike trećinu nevakcinisanog stanovništva zemlje.

Vladini savetnici za javno zdravstvo predlažu stroža ograničenja za preduzeća, a državni zvaničnici bi trebalo da odluče kasnije ove nedelje da li će te predloge i primeniti.

Giorgos Kavatas, lider najvećeg udruženja malih preduzeća u Grčkoj, objasnio je da zahtevi vladi podrazumevaju poreske olakšice i subvencije za stanarinu.

„Podržavamo mere javnog zdravlja, ali nam je potrebna i pomoć. Ne zaboravimo da su u poslednjih 20 meseci ugostiteljski objekti bili zatvoreni najmanje devet meseci. Novac koji je izgubljen nikada neće biti vraćen, tako da je jasno da moramo ozbiljno da razgovaramo“, rekao je on za državnu televiziju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar