U trendu

Grlic Radman osudio pretnje hrvatskom predstavniku u CG

ZAGREB – Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman osudio je danas pretnje upućene predsedniku Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori Adrianu Vuksanoviću.

Njemu su pretnje upućene u komentarima na portalu In4s gde piše da je „sve Hrvate iz tadašnje Jugoslavije trebalo pobiti i proterati“, te kako će on platiti među prvima i da mu „ne gine ražanj“, podseća agencija Hina.

Grlić Radman je osudio preteće poruke u razgovoru sa samim Vuksanovićem, te sa predsednikom Hrvatskog nacionalnog veća Zvonimirom Dekovićem.

„Snažna podrška u nadi da ce počinitelji biti pronađeni i sankcionisani. O svemu tome razgovarao sam s ministrom Đorđem Radulovićem – zaštita nacionalnih manjina okosnica je bilateralnih odnosa, te ih moramo štititi“, napisao je hrvatski ministar na Tviteru, aludirajući na crnogorskog šefa diplomatije.

Pretnje Vuksanoviću napisane su ispod teksta u kojem on odgovara predsedniku crnogorske skupštine Aleksi Bečiću koji je juče objavio da se „više nikad ne ponovi Oluja“.

„Imamo potrebu da Vas oslobodimo svake vrste bojazni. Budite mirni. Sigurno se više nikada neće ponoviti vojno-redarstvena, osloboditeljska akcija Oluja, jer više neće nikome pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije, da četiri godine vrsi progon stanovnišva, da bezdušno bombarduje gradove širom Republike Hrvatske, kao i njen glavni grad“, preneo je In4s reči hrvatskog predstavnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.