U trendu

Grujičić: Bošnjaci ne traže rešenje, smišljaju probleme

SREBRENICA – Aktuelni načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da je odluka bošnjačkih predstavnika o bojkotu ponovljenih izbora u ovoj opštini donesena pod pritiskom Inicijative „Moja adresa Srebrenica“, dela ambasada koje su im naklonjene i političkog Sarajeva.

Grujičić je na novembarskim lokalnim izborima osvojio značajno bolji izborni rezultat od bošnjačkog kandidata, ali je CiK BiH poništila izbore u Srebrenici i naložila njihovo ponavljanje, zbog navodnih nepravilnosti u izbornom procesu.

I CIK BiH je, kaže Grujičić, poništila izborni rezultat u Srebrenici iz novembra pod pritiskom političkog Sarajeva i napravila nekoliko propusta kojima je prekršen zakon.

„Verujem da više neće moći da podlegnu pritiscima jer je očigledno da Bošnjacima nikad nije dovoljno“, kaže Grujičić.

Bošnjaci bi, prema njegovim rečima, bili zadovoljni samo ako bi umesto izbora „naklonjena ambasada uručila njihovom kandidatu sertifikat“.

„Oni teže tome da se ne glasa, da nema demokratije i da manjina vlada nad većinom“, kazao je Grujičić za Radio televiziju RS.

Istakao je da bošnjački predstavnici na izborima koji su poništeni nisu vodili kampanju u Srebrenici, već u FBiH, računajući u sigurne glasove koje tamo mogu da obezbede.

„Isto će biti i sada. Mi očekujemo da će biti nekih problema od te bošnjačke grupe koja sada smišlja kako da napravi problem jer je očigledno da oni ne traže rešenje, već prave probleme“, rekao je.

Mi ćemo se, kaže, truditi da ne doprinesemo bilo kakvim ekcesima ili nepravilnostima i da izbori proteknu uredno.

Grujičić je uveren u pobedu da bi se, kako kaže, nastaviio razvoj ove opštine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.