U trendu

Han sa ministrima ZB o prelasku na čiste izvore energije

BRISEL, 20. februara ( Tanjug) – Evropski komesar za pristupne pregovore Johanes Han će 21. i 22. februra u Podgorici učestvovati na konferenciji ministara Zapadnog Balkana posvećenoj prelasku načiste izvore energije, najavljeno je u Evropskoj komisiji.

”EU snažno podržava prelazak na čiste energetske izvore kao i jačanje energetske efikasnosti kroz veću zastupljenost obnovljive energije. To su oblasti gde su zajdnički rad o posvećenost svih partnera sa Zapadnog Balkana apsolutno ključni kako bi se ostvarila direktna i konkretna dobrobit za građane”, poručio je Han pred put u Podgoricu.

Komesar Han kaže da će tokom boravka u Crnoj Gori razgovarati i sa lokalnim političkim vlastima i predstavnicima nevladinog sektora kojima će predenti poruku podrške na putu pristupnja Crne Gore EU.

”U ovom trenutku fokus mora da bude na vladavini prava uključujući slobodu medija i borbu protiv korupcije”, ocenio je Han.

U Evropskoj komisiji najavljuju da će se Johanes Han u Podgorici sastati sa predsednikom Milom Đukanovićem, premijerom Crne Gore Duškom Markovićem, predsedavajućim crnogoskog Parlamenta, a razgovaraće i sa liderima opozicije i predstavnicima medijskih organizacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.