U trendu

Heri i Megan ne žele da igraju kraljevsku medijsku igru

LONDON – Britanski princ Heri i njegova supruga Megan odavno su odlučili da ne žele da igraju tradicionalnu kraljevsku medijsku „igru“ i ponovo će odstupiti od normi u detaljnom intervjuu sa američkom voditeljkom Oprom Vinfri, koji će biti emitovan u nedelju.

Nakon ponekad kritičnih naslova u tabloidima i drugim medijima u Britaniji, oni su već najavili povlačenje sa službenih dužnost, preseljenje u Kaliforniju sa malim sinom Arčijem i prekid kontakata sa najvećim britanskim tabloidima, preneo je Rojters.

Prošlog meseca, Megan je uspešno tužila „Meil on sandej“ koji je narušio njenu privatnost objavljivanjem delova pisma koje je napisala svom ocu.

Par je juče izdao saopštenje u kome navodi da je Megan rastužio izveštaj u „Tajmsu“ o nasilju protiv nje, nazivajući to napadom na njen karakter.

Megan je nazvala pristup nekih medija britanskoj monarhiji igrom.

„Za te medije to je igra. Za mene i mnoge druge to je stvarni život, stvarni odnosi i vrlo stvarna tuga“, rekla je Megan.

Za Herija to je smrt njegove majke princeze Dajane, koja je stradala u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. godine u 36. godini u saobraćajnoj nesreći dok su je jurili paparaci kada je imao 12 godina.

„Neću da me maltretiraju da igram igru koja je ubila moju mamu“, kratko je rekao Heri u televizijskom dokumentarcu oktobra 2019.
pre nego što je najavio da će napustiti kraljevske dužnosti.

To je tema kojoj će se vratiti u intervjuu sa Vinfrijevom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.