U trendu

Honduras: Požar na ostrvu Guanaja, izgorelo 200 kuća

TEGUSIGALPA – Veliki požar uništio je ili oštetio više od 200 kuća i drugih objekata na ostrvu Guanaja u subotu, u blizini obale Hondurasa, primoravši stotine stanovnika na evakuaciju sa ove turističke destinacije.

Četiri osobe su povređene u požaru, koji je potpuno uništio 90 kuća i oštetio još 120, uključujući i neke poslovne objekte, potvrdile su vlasti Hondurasa.

„Možemo da potvrdimo da nemamo ljudskih gubitaka, samo ogromnu materijalnu štetu“, saopštio je Mak Gonzales, direktor Agencije za vanredne situacije Hondurasa (SINAGER), prenosi Rojters.

Dramatični video snimci koji su objavljeni na društvenim medijima pokazuju nizove primorskih kuća zahvaćenih plamenom i drvene kuće koje se ruše na Guanaji, karipskom ostrvu udaljenom oko 70 kilometara od severne obale Hondurasa.

Kako se navodi, požar je izbio pre zore, a stanovnici su se trudili da ga sami stave pod kontrolu jer ostrvo nema vatrogasnu službu.

Guanaja je najistočnije od tri Zalivska ostrva, dugo oko 18 i široko šest kilometara i okruženo koralnim grebenom, što je čini atraktivnom za ronioce.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.