U trendu

Hrvatska: Poziv lekarima da se iz sabora vrate lečenju ljudi

ZAGREB – Hrvatsko udruženje bolničkih lekara (HUBOL) pozvalo je danas sve lekare u Hrvatskom saboru i drugim državnim vlastima da zaustave svoju političku aktivnost i vrate se lečenju bolesnih ljudi.

„HUBOL poziva sve lekare u Saboru i ostalim telima državne vlasti da zaustave svoju političku aktivnost i zapamte da su oni lekari. Sigurni smo da će biti lako naći zamenu za političke funkcije, što će za medicinsku profesiju u trenucima koji slede biti nemoguće“, napisalo je udruženje na svom fejsbuku.

Oni su takođe pozvali parlamentarni Odbor za zdravstvo, koji, prema njihovom mišljenju, „ćutke i bez ikakve inicijative posmatra šta se dešava, da se pridruži borbi protiv pandemije bar sa nekim korisnim sastankom i predlozima“.

HUBOL takođe tvrdi da je posebno upečatljiva tišina bivšeg člana Nacionalnog kriznog štaba, koju su „donedavno svakodnevno gledali i slušali u medijima, a otkako je ušla u parlament i postala potpredsednica parlamentarnog odbora za zdravstvo, potpuno je iščezla iz medijskog prostora“, prenosi Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.