U trendu

Hrvatski svetski kongres u Frankfurtu traži opoziv konzula BiH zbog poruke na Tviteru

SARAJEVO/FRANKFURT – Neprimerene ratnohuškačke poruke koje je na Tviteru objavio konzul BiH u Franfurtu Admir Atović, osudila je Ambasada SAD u Sarajevu porukom da je pominjanje i pretnja oružjem neprihvatljivo, dok je Hrvatski svetski kongresu u Nemačkoj zatražio hitan opoziv konzula.

Iz američke ambasade u Sarajevu je saopšteno da su pozivi na naoružavanje ili pretnje oružjem opasni i da ne treba da budu deo javnog diskursa.

„Imajući u vidu nedavnu turbulentnu prošlost BiH, veoma smo zabrinuti zbog neprestane retorike podela koja zabrinjava javnost širom zemlje. Bilo je teško uspostaviti mir u BiH“, rečeno je u izjavi za Srnu iz američkog diplomatskog predstavništva.

Iz Ambasade SAD su pozvali sve političke lidere i zvaničnike u BiH „da se uzdrže od davanja ovakvih štetnih izjava“ i da se fokusiraju na pomirenje koje je od ključnog značaja.

Hrvatski svetski kongres u Nemačkoj je zatražio hitno povlačenje konzula, jer, kako su naveli, „preti krhkoj situaciji u BiH”.

Atović je na Tviteru napisao, a nakon toga odmah ugasio nalog, sledeće:

„Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!. Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Alahu Ekber“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.