U trendu

Hvalili se na Fejsbuku, pa zavrÅ¡ili u zatvoru – ukupno na 40 godina

Jedan od četvorice uhapÅ¡enih, fotografisao se sa fantomkom na glavi i Å¡alio kako „zbog onog Å¡to namerava da uradi moÅŸe da zaglavi u zatvor na 35 godina“. Banda iz Mančestera koja se hvalisala svojim poslovima s drogom i zlatnim tronom, na kome su se slikali, osuđena je na kaznu zatvora od ukupno 40 godina.

Četvorica muÅ¡karaca bila su na čelu trgovine drogom. Narkotike su skrivali u kutijama hrane za pse, a za svoje nelegalne poslove koristili su Å¡ifrovane vojne mobilne telefone. Dok su obavljali svoje poslove, usput su se i hvalili na Facebooku svojim „podvizima“.

U jednoj od poruka, jedan od četvorice uhapÅ¡enih, slikao se sa fantomkom na glavi i Å¡alio kako „zbog onog Å¡to namerava da uradi moÅŸe da zaglavi u zatvor na 35 godina“. Na drugoj fotografiji, drugi uhapÅ¡eni, slikao se na zlatnom tronu, u odelu i noseći naočare, piÅ¡e DailyMail.

Ali, velika akcija bande počela je da se uruÅ¡ava u julu proÅ¡le godine kada su policajci pronaÅ¡li jednu od njihovih muÅ¡terija, sa četvrt kilograma kokaina. Usledila je brza policijska istraga kojom je utvrđeno kako su Mohamed DÅŸabar i Mohamed Rafik (40) snabdevali muÅ¡terije.

Otkriveni su i ostali članovi bande, DÅŸeremi Kuran (34) i DÅŸonatan Klorli (25). Kada su uhapÅ¡eni, policija je u dve kutije pseće hrane i jednoj kutiji praÅ¡ka za veÅ¡ otkrila 2,5 kilograma kokaina. Policija je tek pregledanjem njihovih telefona, shvatila koliko su bili arogantni.

Otkrili su da je DÅŸabar razgovarao sa „kolegom“ sa Bliskog istoka, sa kojim je dogovarao dostavu heroina vrednog 275.000 funti do DÅŸeremija Kurana.

PoÅ¡to su priznali krivicu za trgovinu kokainom i heroinom. DÅŸabar je osuđen na 15 godina iza reÅ¡etaka, a Kuran je dobio 14,5 godina zatvora. Mohamed Rafik je osuđen na 12 godina, a Klorli na najmanju, kaznu zatvora od sedam godina, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.