U trendu

Index: Krstičević pedao pa povukao imovinsku karticu

ZAGREB – I ministar odbrane Damir Krstičević ima problem sa imovinskom karticom, a iz Komisije za sprečavanje sukob interesa za portal Index je potvrđeno da je on u sredu elektronskim putem podneo novu karticu, ali ju je nakon toga povukao jer, kako je rekao, mora još nešto da ispravi.

Prema pisanju portala, ministar Krstičević je najpre u svoju imovinsku karticu uneo umanjenu vrednost kuće u Žaboriću kraj Šibenika, s obzirom na to koliko je plaćena.

U kartici je kuća u vlasništvu njegove supruge procenjena na nešto više od 80.000 evra, a prema kupoprodajnom ugovoru kupljena je za 160.000 evra.

Krstičević takođe nije naveo tačnu kvadraturu jer je upisao da vikendica ima površinu od 120 kvadratnih metara, ali iz katastarskih podataka i zemljišnih knjiga proizlazi da se radi o kući veličine 302 kvadratna metra i okućnice, što je 182 kvadrata više od upisanog.

Inače, zbog pogrešno ispunjene imovinske kartice premijer Andrej Plenković je u ponedeljak smenio ministra zdravstva Milana Kujundžića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.