U trendu

Index: Optužnice protiv četiri bivša člana HR vlade

ZAGREB – Protiv ččetvorice bivših članova aktuelne vlade Andreje Plenkovića, među kojima je i Boris Milošević (SDS S), podignuta je optužnica, potvrđeno je hrvatskom portalu Index iz Županijskog suda u Zagrebu.

Osim Miloševića, koji je bio potpredsednik u Plenkovićevoj vladi, optužnice su podignute protiv ministara Darka Horvata, Josipa Aladrovića i Josipa Tolušića.

Kako je potvrđeno, osim protiv bivših ministara, optužnica je podignuta i protiv još četiri osobe: Ane Mandac, Velimira Žunaca, Katice Mišković i Damira Juzbašića.

Horvata, koji je jedini u ovom slučaju bio 10 dana u istražnom zatvoru, Uskok sumnjiči da je 2018. kao ministar privrede, zajedno s pomoćnicom Mandac, a na podsticanje suosumnjičenih dodelio 2,6 miliona kuna bespovratnih sredstava privrednim subjektima za koje je bio i lično zainteresovan.

Iz slučaja Horvat proizašao je i slučaj protiv bivšeg ministra Aladrovića koji se tereti za pogodovanje prilikom dva zapošljavanja 2018. i 2019. dok je bio direktor Hrvatskog zavoda za penzijsko osiguranje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.