U trendu

Iran najavio osvetu za napad na nuklearno postrojenje Netanc

TEHERAN – Vlasti Irana optužile su Izrael za incident u podzemnom nuklearnom postrojenju Netanc i najavljuju osvetu, prenela je danas iranska državna televizija izjavu ministra spoljnih poslova Irana Muhameda Džavada Zarifa.

Jučerašnji incident u nuklearnom postrojenju Netanc, zvanični Teheran je okarakterisao kao čin „nuklearnog terorizma“ i saopštio da zadržava pravo da preduzme odgovarajuću akciju protiv izvršitelja.

„Cionisti žele da nam se svete zbog napretka koji postižemo u ukidanju sankcija. Javno su saopštili da nam to neće dozvoliti. Ali, mi ćemo se osvetiti cionistima“, najavio je Zarif, prenosi Rojters.

Izraelske vlasti ovoga puta nisu zabranile medijsko izveštavanje o ovom slučaju, kao što je to bila praksa u prethodnim, sličnim situacijama.

Naprotiv, izraelski mediji su u velikom broju izveštavali o incidentu u Netancu, a javni radijski servis Izraela je učinio neobičan korak dalje i objavio da je izraelski Mosad „odigrao centralnu ulogu“, preneo je ranije londonski Gardijan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.