U trendu

Istočna komanda Narodnooslobodilačke armije Kine nastavlja zajedničke artiljerijske vežbe

Istočna komanda Narodnooslobodilačke armije Kine (PLA) nastavila je zakazane zajdničke borbene vežbe u vodenom i vazdušnom prostoru oko ostrva Tajvan, objavila je agencija Sinhua.

Svrha vežbi bila je ispitivanje mogućnosti za zajedničko raketiranje kopnenih ciljeva i pogađanje dalekometnih vazdušnih ciljeva.

Vazduhoplovstvo pod Istočnom komandom uključilo je u vežbu različite vrste ratnih letelica, poput izviđačkih i osmatračkih letelica, bombardera, lovačkih bombardera i lovačkih aviona, da bi vežbalo operacije poput zajedničkog izviđanja, nadgledanje vazdušnog prostora, gađanje kopnenih ciljeva kao i pružanje podrške i zaštite iz vazduha.

Uz podršku mornarice i sistema za vazdušna ratna dejstva, napadačke snage vazduhoplovstva sprovele su zajedničke vežbe gađanja ciljeva koristeći sisteme za konvencionalno raketiranje i za dalekometno ispaljivanje više raketa istovremeno.

Više formacija bombardera preletelo je Tajvanski moreuz sa severa na jug i natrag, dok je nekoliko lovačkih aviona sprovelo zajedničke vežbe sa razaračima i fregatama.

Operacija je ispitala taktike sistemskog ratovanja u uslovima informacionog rata i unapredila i usavršila sposobnosti za uništavanje kritičnih ostrvskih ciljeva direktnim pogodcima, kazao je Džang Dži, oficir vazduhoplovstva Istočne komande.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.